torstai 6. elokuuta 2015

Sateen viemää

Kesän jännittävimmät hetket koettiin 5.8. sattuneen rajun rankkasateen jälkipyykkinä, kun kerhomme yli 100-vuotias maskotti upposi ilmeisesti pilssipumpun petettyä. Iäkäs mahonkivene sinnitteli pinnalla aina seuraavaan iltapäivään saakka, ennenkun ilmeisesti ohiajavan veneen aalto sen lopulta upotti.

Vaan kun hätä on suurin on apukin lähellä; kerhokaverin hälyttämänä saatiin omistaja nopeasti paikalle ja sitten alkoi tapahtua. Ensin paikalle saapui pelastuslaitos, joka katsoi parhaaksi kutsua mukaan myös rajavartiolaitoksen pumppuineen. Heillä oli mukanaan myös Viron rajavartiolaitoksen edustajia, jotka auttoivat puolestaan sukeltajia työssään. Unohtaa ei tule myöskään noin kymmentä avuliasta kerhokaveria, jotka kaivelivat aluksistaan milloin pumppuja, milloin jatkojohtoja asian selvittämiseksi.

Ripeän toiminnan jälkeen oli vene jälleen pinnalla noin kahden tunnin sukelluksen jälkeen. Omistaja saattoi todeta ainakin akkujen selvinneen säikähdyksellä ja moottorikin osoitti elpymisen merkkejä.

Kiitokset kaikille mukana olleille, pidetään toisistamme huolta!

P.S: Muistutuksena kaikille, pitäkää huolta myös jätehuollostamme. Kerhon virallinen roskis ei suinkaan ole tämä lähinnä laituriamme sijaitseva, vaan HSS:n yhteysvenelaiturin Molok, joka ei täyty ihan yhtä siivottomaan kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti